CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 11. juli 2009

Amerikansk Shetland

Amerikansk shetland er den mest populære ponnien i Nord-amerika. Ponnier ble første gang importert fra Shetlandøyene utenfor Skottland i 1885, og det ble opprettet en raseforening for amerikanske shetlandsponni i 1888. Amerikansk shetland er imidlertid en framavlet rase som ikke har noen likhet med den karakteristiske, hardføre shetlandsponnien fra Shetland.

Opprinnelse/avl:
Amerikas nye shetlandponni ble avlet fram ved å krysse forfinete eksemplarer av den britiske shetlandsponnien med Hackney-ponnier. Avkommene ble så krysset med små arabere og engelske fullblodshester. Selv om den amerikanske ponnien ikke har den britiske shetlandsponniens hardførhet og karakteristiske utseende, er det en meget anvendelig rase. Den brukes til kjøreoppvisninger, og -konkurranser. Det er også utviklet en huntertype som brukes til ridning og sprang.

Rasebeskrivelse:
Den intelligente og vennlige amerikanske shetlandsponnien ligner eksteriørmessig på Hackneyen. Den er smalere og lenge enn den britiske shetlandsponnien. Selv om det ganske lange hodet ikke har ponnikarakter, gir det et forfinet uttrykk.

Innflytelse:
Hackney-ponni: Overførte sine karakteristiske bevegelser i trav.
Shetlandsponni: Gjorde rasen ganske liten og sunn.

Opprinnelse: 1900-tallet.
Farger: Alle rene farger.Høyde: Opptil 112 cm.
Opprinnelsessted: USA.
Gruppe: Varmblod.
Bruk: Kjøring.

- Amerikansk shetland har en lang og smal kropp i forhold til størrelsen, og en bred, kraftig lend. - Beina er lange og slanke, med en tendens til lange piper.
- Ørene er relativt lange, og hodet med rett profil har ikke ponni-trekk.
- Manen og halen er lang og tykk.

0 kommentarer: