CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 13. juli 2009

Fletter på hest

Ardennerflette

Slik gjør du:

1. Begynn fremst på nakken. Ta en litt manhår og del i tre deler. Flett en gang, men huks at mantufsen skal ikke være for stor.

2. For hver gang du fletter med den høyre bunten, tar du med litt mer av manen. Flett stramt, ellers går fletta lett opp.

3. Fortsett med å flette på samme måte til manken da manen tar slutt. Avslutt med en liten flette som du fester med manstrikk.

4. Ferdig!
Dette er en flette som kanskje er litt vanskelig å få til, men med øving skal du fint klare den så det er bare å sette i gang ;D



Fiskenett

Slik gjør du:

1. Del inn manen i passe små bunter med manhår, og begynn å sette i strikker til små musefletter. Lag mange små musefletter nedover langs manen.

2. Når du har lagd musefletter i hele manen, starter du på neste (andre) rad. Nå skal du dele alle museflettene i to og lage ny rad med fletter. Disse lager du ved å ta halvparten av to fletter og setter den sammen til en museflette. Bruk manstrikk til å feste dem. Gjør dette med alle museflettene.

3. Nå kan du lage flere rader med musefletter til det dekker så mye av manen du vil. Eller til du syns fiskenettet er stort nok.

4. Ferdig!



Hale rotflette

Flette i halen er også veldi fint. Dette kan du bruke på pyntekonkuranser, stevner eller om du bare vil pynte hesten for morros skyld. Det er ikke alle hester so liker å bli flettet på halen så det er lurt å sjekke på forhånd om hesten godar å bli jobbet med på halen.

Slik gjør du:
1. Begynn øverst ved haleroten. Ta en bunt med halehår og del i tre deler og flett en gang. Haletufsen skal ikke være for stor.

2. For hver gang du fletter med den høyre og den venstre bunten, tar du med litt mer av halen. Dra godt til når du fletter, ellers går fletta lett opp.

3. Fortsett med å flette på samme måte til selve hestehalen tar slutt, eller til du synes det passer å avslute. Da avslutter du med en strikk og lar resten av halen henge fritt. Pynt den gjerne med en sløyfe eller blomst.

4. Ferdig!

0 kommentarer: